Neem contact met ons op:  0493 – 49 16 87

Onderhoud

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van de terrazzo producten. Om lang plezier te beleven aan terrazzo dient u het goed te onderhouden. Hieronder hebben we enkele tips en informatie. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Schoonmaken van Terrazzo
Voor het dagelijks schoonmaken van terrazzo kunt u het beste gewoon zuurvrije poetsmiddelen gebruiken. In het bijgeleverde blik was zit een polisch voor een grote onderhoudsbeurt

Onderhoud van Terrazzo
Terrazzo mag nooit in contact gebracht worden met ontkalkingmiddelen, bijvoorbeeld zuren en chloor. Deze hebben namelijk tot gevolg dat de was en terrazzolaag aangetast worden.

Om de glans van het terrazzo te behouden kunt u het behandelen met was. Na het aanbrengen daarvan het oppervlak opwrijven met een poetsmachine. Voor een hogere glans deze behandeling een aantal keren per maand herhalen.

Kalkaanslag op het terrazzo kunt u het beste verwijderen met de meegeleverde staalwol. Na reiniging en droging behandelt u het terrazzo opnieuw met was. Koffie, thee, fruit en melk kunnen vlekken veroorzaken indien het er langdurig op blijft zitten. Dus zorg ten alle tijden dat de vlek zo snel mogelijk weer verwijderd wordt. Indien u zich aan deze voorschriften houdt, zult u zeker nog lang plezier hebben van terrazzo.